Enter the Temple of the Goddess

Yoni en ongevoeligheid

Ongevoeligheid. Hoe deal je daarmee. Dat is de vraag die ik vaak terug hoor komen in mijn trainingen. Vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen of weinig voelen tijdens het vrijen. Ik hoop hieronder wat licht te kunnen laten schijnen op het onderwerp. Voel vrij het aan te vullen.

Hoe zou het zijn om het idee van ‘orgasme’ los te laten. En al helemaal het stimuleren van de yoni met als doel een orgasme. Dit is heel veel mannelijke energie die je op je yoni loslaat terwijl de yoni gaat bloeien met vrouwelijke energie. Acceptatie, zachtheid, aandacht, liefde, speelsheid, flow, etc. Hoe zou het zijn om je yoni aan te raken zonder spanning? Zonder doelgerichtheid? Het samentrekken van spieren hoeft helemaal niet. Met een orgasme spant de baarmoeder en yoni wel samen maar dat is ongecontroleerd.

Let op met vibrators, het kan in het begin handig zijn om gevoel op te wekken en de boel ‘wakker te schudden’ echter het nadeel is, dat de yoni er ongevoeliger van wordt. Ook leer je de yoni een bepaalde volgorde mee van opwinding en orgasme gericht handelen, dat kan ook voor ongevoeligheid zorgen. En het kan verslavend werken.

Hoe zorg je voor meer aliveness in de yoni? Het yoni ei is een belangrijke tool. Voelen welke plekjes in de yoni gevoelig zijn. Bij mij heeft het een yoniversum geopenbaard đŸ˜‰ ik wist niet dat ik zoveel verschillende sensaties kon voelen in mn yoni op al die verschillende plekjes. Hele fijne bijeenkomst voor mijn liefdesleven.

Wat je ook zou kunnen doen is kijken waar je vlinders van krijgt. Wat geeft een opwinding in je leven, en welke zintuigen worden daarvoor gebruikt? Bv je kunt opgewonden raken van geur, of van een bepaalde manier van aanraken, of van iets te bekijken (erotische films), of van naakt door het huis te lopen, zonder ondergoed te dragen, tongzoenen, etc etc. Stap nummer 1 zou kunnen zijn, wat geeft een natuurlijke stimulans? Dat is gewoon alles uitproberen met een nieuwschierigheid en speelsheid.

Hoe zou het zijn als je jezelf wat mooier zou gaan vinden, zachter, speelser? Wat zou daarvoor nodig zijn?

Vrijen met een man is weer een heel ander verhaal. Als je daarin je seksuailteit wilt laten ontwaken is het helemaal fijn als jullie beiden het idee van orgasme loslaten. Kijken wat er gebeurt als je gewoon met elkaar speelt, elkaar lief hebt en de oxytocine laat stromen. Jij mag daarbij leidend zijn, en je vrouwelijke intuĂ¯tie jou laten leiden in het liefdesspel, uit je patronen en bijvoorbeeld elkaar alleen maar strelen. Wat je man kan doen is bv alleen zijn hand op je yoni leggen en niet bewegen, en een half uur daar laten liggen, zonder verwachtingen. Alleen met de intentie van liefde en heling. Dat elke dag doen, en kijken waar de aliveness zicht ontpopt. Het duurt nog even maar 8 okt. geef ik een workshop met het Yoni ei en dit onderwerp.