Marcia Sanders

Marcia Sanders ignites the long forgotten fire in the hearts of women and men who want to step into the new paradigm of conscious relationships.
The duality (Maya)we live in is a space of polarity between masculine and feminine. This is her favorite playground where magic happens.
Her dream is that we all discover our feminine or masculine essence and play with polarities between man and women, creating both an arch full of life force and a deep respect of the differences.
School of Shakti was founded in 2010 by Marcia Sanders, she also founded Art of Loving and Tantric Dance. All her trainings are from her Tantric awakenings she experienced and studied in India. Her roots lie in Raja Yoga and Hindu Shakti Tantra.
Her calling is to awakens the dormant and forgotten feminine force and wisdom. To restore balance and let go of victim-perpetrator dynamics, we need the feminine wisdom to be alive again in this age and in rooted in our bodies. For the benefit of all beings.

With structural trainings the School of Shakti functions as a supporting community of sisters and brothers for us to step into our own feminine,- and masculine force. Pioneering our way into the new paradigm. 

Sinds 2010 bestaat de Tantric Yoga School/School of Shakti, dat geleid wordt door Marcia Sanders die haar roots heeft in Raja Yoga en de Hindoeistische Shakti Tantra. Na een 6 jarige studie aan het Raja Yoga Instituut o.b.v. Ajita kwam in 2005 Tantra op haar pad via Osholeela met Gitama en Hariprem. In 2006 is ze met met haar toenmalige partner naar India vertrokken en onderricht gehad van de Tantrika Sri Param, een Kali Devotee. Marcia heeft daar inwijdingen gehad en werd gegrepen door de Mahavidyas, 10 Wisdom Goddesses uit de Tantric Yoga. Waarin de energie van de Sacred Prostitute, Maria Magdalena en Kali centraal staan die ‘door haar heen werken’. Hierdoor namen haar lessen een andere vorm aan meer gericht op de Divine Feminine en Shakti Energy. Hans Laurentius is haar inspiratie en spiritueel leraar in non-dualiteit.

In 2004 en 2005 heeft Marcia bij verschillende leerlingen van Sri K. Pattabhi Jois een opleiding tot Ashtanga yoga gevolgd. In datzelfde jaar bij de Akademie Voor Massage en Beweging een cursus voor holistisch massage afgerond. Ze volgde dat jaar ook een Emotioneel Lichaamswerk training in Venwoude. In 2006 gecertificeerd als Hot Stone Masseuse. In dat jaar is ze in India geinitieerd in Tantra. In 2009 diploma Yoga Thai Massage behaald in Thailand. In 2012 heeft haar diploma Counseling gehaald. Sinds 2014 is Non Violent Communication op haar pad gekomen en heeft in 2017 de teacher training afgerond en de Mediation opleiding.
In de loop der jaren is de school gegroeid tot een betrouwbaar instituut met een breed en gevarieerd aanbod voor mannen, vrouwen en koppels. Regelmatig wordt ze uitgenodigd als spreker voor festivals, symposia. Ze schrijft 4x per jaar column voor de Yogakrant.

marcia(a)school of shakti.org
Amsterdam
06 49135246
kvk: 34374349


Ik ben in contact gekomen met Tantra tijdens mijn Yogastudie in 2002. Ik heb veel overeenkomsten ontdekt. Het is beide een pad richting zelfrealisatie en het gaat om de bevrijding. Echter in Yoga vond ik nergens een handvat voor mijn opgekropte emoties. Ik kon die niet ‘weg mediteren’.

Shakti Tantra (vrouwelijke principe van het Goddelijke) was voor mij thuiskomen. Alles wat dwarszat kon ik via het lichaam benaderen en vrijgeven. Als eerste leerde ik: het bewustzijn (hee er zit daar iets in mijn buik wat aandacht vraagt), ten tweede: acceptatie (ja, ik heb woede, frustratie, lust etc) en ten derde: kanaliseren zonder oordeel. En daarin de bevrijding, de onthechting te vinden. (Hindoeïstische) Tantra gaat via die polariteit (mannelijk en vrouwelijk) naar de eenheid (advaita). Wat vereist is, is overgave. Dat lijkt gemakkelijk, maar de weg van Yoga is een 8-voudig pad, daarin moet je ergens naar toe. Dat is voor het ego fij
ner want dan kun je ‘werken’ aan jezelf. In Shakti Tantra geldt die complete acceptatie en overgave, het besef dat je God/het Ene, het Al, al bent.

Sri Param in India maakte mij duidelijk hoe het met de polariteit zit tussen mannelijk en vrouwelijk. Je moet die mannelijke en vrouwelijke energie niet harmoniseren, zoals in Yoga, dat is de dood voor je seksleven 🙂 Shakti is Het vrouwelijke aspect van God staat het dichtst bij de scheppingskracht, levensenergie, seksuele energie, chi , prana, etc.

Vroeger wijdden vrouwen zich aan de Divine Feminine. En waren een soort nonnen die hun leven wijdden aan het vrouwelijke aspect van het Goddelijke. Die zich onder andere bezig hielden met kunst, muziek, dans en het onderwijzen van seks aan mannen, de art of lovemaking. Wij vrouwen hebben meer toegang tot levensenergie en seksuele energie. De meeste vrouwen kennen hun volledige sexuele potentieel niet. Het is mijn roeping om vrouwen via Shakti energie, hen in hun kracht te zetten en toegang krijgen tot hun levens -en seksuele energie. Zo’n non heette in India een Devadasi. En het lijkt heel erg op het leven wat ik leef en mijn devotie aan de Goddess/Divine Feminine/Shakti.

Ik heb tussen 2013 en 2017 een zware burnout gehad waarin ik niks meer kon. Het heeft me een nieuwe start gegeven en ben beter gaan voelen. Hoe naar het ook is; aankijken, de ongemakkelijkheid aankijken en omarmen. Ik voelde een enorme rouw van de scheiding (2015) tussen mij en Rakesh en het loslaten van ‘Art of Loving’. Ik voelde me berooft van mijn waardigheid, en moest mijn eigen waarden weer terugvinden. Uit mijn overlevingsstand komen. Mijn seksualiteit helen en herontdekken: Shakti Awakening: dat gaat over authentieke seksuele beleving.

Wij vrouwen zijn vaak nog te veel ingesteld op het pleasen van de man. We weten wel wat we willen, maar we doen dat niet. De fantastische minnaar is geen natuurverschijnsel, die moet worden ingewijd door krachtige vrouwen! Ik ben erg enthousiast en strijdbaar, dat komt omdat ik vroeger 9 jaar heb gewerkt voor een bekende actiegroep, die strijdvaardigheid, dat zit er nog behoorlijk in.

Mijn toekomstdroom een mannen tempel en een vrouwentempel. Ik zoek een plek, een villa of landgoed in het Gooi bijvoorbeeld. Mannen willen het graag snappen en leren en de godin in de vrouw aanbidden. Dat zie je nu bij life seks shows bijvoorbeeld op de Wallen. Mannen zijn ademloos, als ze de godin in de vrouw zien. Dat is mooi. Vroeger in de tempels maakte ze een buiging tot aan de grond, nu geven ze geld.

Via Non Violent Communication, wat ik in mijn trainingen Authentic Communication noem, ben ik er achter gekomen wat belangrijk voor me is in het leven. Het heeft me uit de burn-out gehaald door er achter te komen wat werkelijk van waarde is, in mijn leven. En hier ook voor te gaan staan! Het geluk in waardevol en wezenlijk contact. In het ECHT kunnen zijn bij mensen, geliefden en familie. In het kunnen kijken naar angst en me niet laten leiden erdoor. Me veilig voelen door grenzen aan te geven en ermee te kunnen spelen. Mijn eigenwaarde herontdekken door Self Connection. Yoga is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Ik geef veel prive les aan mensen thuis die dichter bij zichzelf komen dmv van hun lichaam te ontdekken.

Marcia Sanders is zorgaanbieder met AGB code 90044862.
MARCIA HALFSIZE 47

syn-logo