In het lichaam van een vrouw zitten vele geheimen opgeslagen. Van dood en leven, van seksueel ontwaken, en de kracht van levensenergie. Deze wijsheid is nog steeds onbegrepen, gevreesd en verborgen. Het komt namelijk niet overeen met religies of andere maatschappelijk gecultiveerde conditioneringen.

Er was ooit een tijd waarin het vereren van de Godin, het vrouwelijke principe van God dominant wat. Het Matriarchaat. Wat op zich logischer is dan het idee van een mannelijke God omdat uit het lichaam van de vrouw een nieuw leven wordt geboren. Dichterbij de scheppingskracht kom je niet.naamloos-1133-2

Sinds mensenheugenis komen vrouwen in het geheim samen om deze oer wijsheid te ontvouwen en te delen. Om te ontsnappen aan dagelijkse onderdrukking en laten in deze bijeenkomsten de Divine Feminine, het heilige vrouwelijke principe te ontwaken.
Vrouwelijke seksualiteit wordt in iedere religie onderdrukt. Ook met de komst van het Patriarchaat zijn vele passages uit de bijbel en nieuwe testament geschrapt en veranderd als het te maken had met de vrouw. Helaas ten nadele van de vrouw. En het is juist die kracht van de vrouw die een mens kan veranderen. Een mysterieuze kracht vermengt met diepe wijsheid. Onze maandelijkse cyclus, het dragen en baren van een kind, het verliezen van een (ongeboren) kind, menopauze, relaties en seks met het andere geslacht, zijn allemaal thema’s die vaak onbesproken blijven. De levenskracht die in onze baarmoeder zit, het leven en de dood die in dit gebied maandelijks plaatsvindt.

Wanneer een vrouw eenmaal kennis heeft gemaakt met haar innerlijke vrouwelijke krachten en wijsheid, past zij niet meer in een slachtoffer-rol. Ook niet door haarzelf. Het ontsluieren en aan het licht brengen van deze vrouwelijke kracht, heelt ons lichaam, herstelt onze eigenwaarde en herenigt ons met het heilig vrouwelijke principe.b2439d0d2c58ca0e8c85fef62a6c114b

Met kennis over vrouwelijke seksualiteit kunnen vrouwen niet alleen meer beschikken over hun eigen lichaam, keuze van partner(s) maar ook bewust kiezen hoe zij hun leven willen leiden. Moeder, alleenstaande moeder, bewust geen kinderen. Dit alles met een bewust schijnend licht over alles wat ze doen. Uit het drama en in de innerlijke wijsheid. Zo creëren we een generatie van vrouwen die beschikken over kracht van de Divine Feminine.

In de trainingen van School of Shakti werken we veel met het de Divine Feminine en vrouwelijke kracht via het lichaam. Het lichaam reageert en herkent de teachings van de het heilige vrouwelijke principe. Sensualiteit, plezier, speelsheid en het diepe weten. Begrijpen en kunnen volgen van sensuele energie in het lichaam. We dragen allemaal die mystieke vrouw in ons die wil ontwaken. We geven haar een stem en support door de levensenergie vrijelijk te laten stromen richting extatische en orgastische ervaringen van het vrouw-zijn. Elke cel zal aangewakkerd worden en weer tot leven komen om te gaan staan en stralen in vrouwelijk leiderschap. In vertrouwen, liefde, schoonheid en zorg. Vrouwen kunnen niet alleen kinderen baren maar meer scheppende krachten die mysterieus zijn. Vrouwen met de kwaliteiten om de energie te veranderen in een ruimte, om mensen te raken, te inspireren en te verbinden. Je zou kunnen zeggen, ter eren van de Divine Feminine, haarzelf en de wereld met haar bewoners.