Enter the Temple of the Goddess

Marcia Sanders


Sinds 2010 bestaat de Tantric Yoga Schoo/School of Shakti, dat geleid wordt door Marcia Sanders die haar roots
heeft in Raja Yoga (6 jarige 1973845_652761161428562_1088183567_ostudie aan het Raja Yoga Instituut) en Tantra (bij Osholeela en Sri Param in India). Haar inspiratie zijn de Mahavidyas, 10 Wisdom Goddesses uit de Tantric Yoga. Hierdoor namen haar lessen een andere vorm aan meer gericht op de Divine Feminine.

In 2004 en 2005 bij verschillende leerlingen van Sri K. Pattabhi Jois een opleiding tot Ashtanga yoga gevolgd. In datzelfde jaar bij de Akademie Voor Massage en Beweging een cursus voor holistisch massage afgerond. Ze volgde dat jaar ook een Emotioneel Lichaamswerk training in Venwoude. In 2006 gecertificeerd als Hot Stone Masseuse. In dat jaar is ze in India geinitieerd in Tantra. In 2009 diploma Yoga Thai Massage behaald in Thailand. In 2012 heeft haar diploma Counseling gehaald. Sinds 2014 volgt ze wekelijks bij Yoram Mosenzon de training Non Violent Communication.
In de loop der jaren is de school gegroeid tot een betrouwbaar instituut met een breed en gevarieerd aanbod om vrouwen in hun vrouwelijke kracht en leiderschap te laten komen. Regelmatig wordt ze uitgenodigd als spreker voor festivals, symposia, Masterclasses etc.

marcia@school of shakti.nl
06 49135246
kvk: 34374349

 

######################################################################################################
In 2013 kwam ik erachter hoe ver ik van mezelf was verwijderd. Na de geboorte van mijn twee kinderen liep ik behoorlijk vast in mijn relatie. Hoe zeer ik ook mijn best deed om de harmonie te bewaren in de relatie, de prijs daarvan was veel te hoog. Ik was alle controle kwijt, over mijn lichaam over mijn emoties en werd met mn snufferd in de realiteit geworpen… There was a voice wanting to say: Help, please listen to me. All my relationships in my life were based on strategies! All my attemps to be heard and be seen were through strategies! My need for being loved was expressed through strategies! How super painful to realize this.

This whole time realizing so far, has been a transformational time of sorrow, acceptance, realizations, mourning, closure, insights, inspiration, empowerment. SO much to process. I am in a time in my life where something dies (mezelf opofferen om de harmonie te bewaren). And a little tiny something is being born- my need for being authentic, being real, expressing my feelings and needs in a way so I keep connecting with myself. It’s the voice of compassion I knew was always there inside my heart- but now I can also feel it, and let it speak for me. I am finally at a place in my life where I feel safe.

Ik ben in contact gekomen met tantra tijdens mijn yogastudie in 2002. Ik heb veel overeenkomsten ontdekt. Het is beide een pad richting zelfrealisatie en het gaat om de bevrijding. Echter in yoga vond ik nergens een handvat voor mijn opgekropte emoties. Ik kon die niet ‘weg mediteren’.

Shakti Tantra (vrouwelijke principe van het Goddelijke) was voor mij thuiskomen. Alles wat dwarszat kon ik via het lichaam benaderen en vrijgeven. Als eerste leerde ik: het bewustzijn (hee er zit daar iets in mijn buik wat aandacht vraagt), ten tweede: acceptatie (ja, ik heb woede, frustratie, lust etc) en ten derde: kanaliseren zonder oordeel. En daarin de bevrijding, de onthechting te vinden. (Hindoeïstische) Tantra gaat via die polariteit (mannelijk en vrouwelijk) naar de eenheid (advaita). Wat vereist is, is overgave. Dat lijkt gemakkelijk, maar de weg van Yoga is een 8-voudig pad, daarin moet je ergens naar toe. Dat is voor het ego fijner want dan kun je ‘werken’ aan jezelf. In Shakti Tantra geldt die complete acceptatie en overgave, het besef dat je God/het Ene, het Al, al bent.