Private Couple training

Soms voel je de urgentie voor verandering in je relatie. Zeker als je al een tijd met elkaar samenwoont kan het zijn dat je ‘jezelf kwijtraakt’. Dat je merkt dat de polariteiten en dus de spanning afneemt in je relatie. Als je veel bezig bent met de harmonie te bewaren en je op elkaar af te stemmen kan het zijn dat je verzand raakt in alleen maar concessies en kun je niet meer in contact komen met je eigen behoeftes en de plek die je wilt innemen in de relatie als man of als vrouw.

 

 

 

Werken met polariteiten:
Wat ik doe in mijn sessies is eerst kijken waar je je mee identificeert: mannelijke energie of vrouwelijke energie. In de meeste gevallen verlangen de mannen om weer terug te komen in hun mannelijke energie van bijvoorbeeld sturing, daadkracht, beslissingen durven nemen, echt aanwezig te kunnen zijn en te vertrouwen op hun innerlijke mannelijke autoriteit. Meeste vrouwen waar ik tot nu toe mee heb gewerkt verlangen naar hun vrouwelijke essentie, bijvoorbeeld om die weer te mogen leven. Om weer te leren in overgave te kunnen zijn, wild en ongeremd te kunnen zijn, mooi te kunnen voelen, te kunnen genieten, spelen en creëren. Wanneer deze tegenpolen worden uitvergroot ontstaat ook weer de autonomie en authenticiteit. En ook de spanning en elektriciteit. Net als plus en min polen kunnen mannelijke en vrouwelijke polariteiten kunnen worden vergroot en zorgen voor meer aliveness, aantrekking en respect voor elkaars verschillen.

 

 Het lichaam doet mee:
Ik werk naar bewustwording toe. Dus het zelf gaan aankijken van je patronen en gewoontes. Ik sta klaar met oefeningen om je lichaam en je energetisch lichaam ‘opnieuw te programmeren’. Op naar een vervuld, levendig en spetterend seksleven. Door terugkeer van de spanning/polariteiten, romantiek vanuit het hart en echte verbinding die begint bij jezelf. De oefeningen komen uit de Tantra, Wheel of Consent en Mindfullness.

Werken met de Wheel of Consent:
“The disease to please” zorgt voor veel ruis in de relatie en zorgt voor een ‘dodgy area’ waarin beide partijen geen duidelijkheid en grenzen ervaren en daardoor geen ontspanning en veiligheid. Ik werk veel met oefeningen vanuit deze structuur.

 

 Communicatie als essentieel onderdeel:
Authentiek relateren en je eigen (mannelijk of vrouwelijk) anker hervinden. Leren behoeftes aan kunnen geven via NVC technieken (Non Violent Communication) en in je eigen kracht blijven staan. Leren weer eerst met jezelf te verbinden. Self Connection als uitgangspunt om vandaaruit te verbinden met de ander. Leren aangeven wat je behoeftes zijn ipv communiceren in strategieën. Strategieën kunnen botsen maar behoeftes zorgen voor connectie en begrip.

 

 

 

Timeframe:
-om de week op dinsdag komt Marcia langs voor begeleiding.
Dit duurt ongeveer 2,5 uur. Hierin worden meditaties voorgedaan/besproken/begeleid
-om de week op maandag of dinsdag wordt er via Skype contact gehouden over de voortgang
– Iedere nieuwe opdracht of meditatie neemt ongeveer 2 weken in beslag en worden elke dag uitgevoerd. Het duurt ongeveer 21 dagen om je hersenen te deprogrammeren wanneer er elke dag aandacht aan wordt besteed.
-een traject beslaat meestal 3 tot 6 maanden

 

 

 

Met vrouwen werk ik voornamelijk aan bewustwording van hun seksualiteit. Contact maken met je kwetsbaarheid is niet vanzelfsprekend. Het is echter de sleutel tot self-healing. In kwetsbaarheid ligt vrouwelijke kracht opgeslagen. De verhardingen kunnen ook in het weefsel van de yoni komen. Een ‘pantser’ om de yoni te beschermen. Wat kan resulteren dat je uiteindelijk niks meer voelt in het hele bekken gebied. Vrouwen zijn vaak hard voor hun lichaam; ongesteld worden is een last, borsten moeten groter, buik moet kleiner etc. Dit zijn allemaal onbewuste berichten van je hoofd naar je lichaam die je lichaam en geest beschadigen en hard maken. Het lichaam weer zacht maken is een van de sleutels tot heling. En weer leren genieten van het lichaam.

 

 

 

Met mannen werk ik voornamelijk aan het terugkomen in de mannelijke kracht. Het zelf opnieuw uitvinden ervan. Ook is er vaak de ‘issue’ to orgasm, or not to orgasm? Mannen verliezen aanzienlijk meer energie dan een vrouw tijdens een orgasme. Het is een soort explosie. Ze verliezen letterlijk iets van hun fysieke substantie. Een vrouwelijk orgasme, vallei orgasme of yin orgasme kan vanuit een hele andere plek komen dan vanuit de genitaliën. Met Deze vorm van orgasme gaat de energie naar binnen. In Tantra en in Healing Tao word je geleerd om als man de kracht van orgastische energie te sturen. Zo krijgt de vrouw meer tijd om tot haar volledig seksueel potentieel te komen. Wat voor beiden bevredigend is.

 

 

 

Je bent volledig verantwoordelijk voor je seksualiteit; wanneer geef je jezelf weg? Je kunt van seks naar ‘love making’. Er zijn verschillende stadia van het bedrijven van seks. De eerste en meest primitieve vorm van seksualiteit is voortplanting, bezittingsdrang en het volgen van je (dierlijke) instincten. Tweede stadia is de verleiding en het spelen, het eindeloos kunnen genieten. Derde stadium is powerplay. Vierde is gerelateerd aan het hart. De liefde bedrijven vindt wanneer liefde in het spel komt kijken. Dan wordt lust getransformeerd naar een expansie van kwetsbaarheid, transparantie, delen, connectie en intense vreugde van het hart. Dit is steeds een unieke vorm tussen twee geliefden. En zo is er een stadia voor elk chacra wat ik in mijn trainingen uit de doeken doe. Dan is er ook nog een dark-en light side aan iedere vorm en stadium.

 

 

 

Van seks naar verlichting We hebben misschien allemaal wel eens ervaren tijdens seks dat je een moment werd meegenomen naar een ‘tijdloze’ plek, dat je kon voelen dat je deel uit maakt van een ‘groter geheel’. Een trigger die ons meezuigt in het verlangen dat er ‘meer’ is, dat we meer willen ervaren. Wat is dat sluimerend potentieel wat in ons ligt te slapen? Seksualiteit en liefde blijft een mysterie zelf voor seksuologen, wetenschappers, neurologen. Waarom? Het is niet te analyseren; het mysterie seks en liefde wil ervaren worden. Een orgasme kan een deur zijn naar hogere staat van bewustzijn. Dat staat in de boeken van Tantra geschreven.

 

 

 

Disclaimer:
Beide partners kiezen voor begeleiding en zijn ervan op de hoogte dat tijdens deze begeleiding er weerstand om de hoek komt kijken. Dat de het ‘oude systeem’ niet uit de comfortzone wil. Er is een vertrouwen in Marcia en het systeem dat de begeleiding bijdraagt aan een optimaal functioneren van de relatie tussen jullie.

 

 

 

Daarvoor is een eerste gesprek belangrijk. Dit gesprek gebeurt eerst per telefoon en daarna kom ik bij jullie thuis of we ontmoeten in het Heart House in Bussum. Het duurt ongeveer een uur en daarna mail ik een plan en een voorgesteld traject. Dit kennismakingsgesprek kost €75,- .

 

 

 

Investering:
Mijn uurloon is €75,- per uur (ex BTW) en ik factureer achteraf eens per maand. Sessies zijn om de week. Een sessie bij jullie thuis duurt meestal 1,5 uur tot 2 uur. Om de week zijn er Skype gesprekken, ik reken geen kosten voor app contact en telefoongesprekken.