Kerst Re-treat & Re-set

Hoe zou het zijn om de kerstdagen door te brengen in warm en gezellig landhuis in de natuur, om te ontspannen, doen waar je zin in hebt, omringd met liefdevolle mensen en jezelf terug te trekken uit de dagelijkse hectiek? Opladen in de natuur, terug komen in je lijf, de stilte opzoeken in jezelf. Een retreat en reset. Mannen en vrouwen welkom!

Waar ben je mee bezig geweest het afgelopen jaar? Waar heb je afgelopen jaar je tijd aan besteed? Waar werd je blij van? Waar loop je op ‘vast’ en wat was een ‘waste of time’? Voordat je het weet word je meegesleurd door de dingen die je aandacht vragen. Soms heb je het gevoel dat je overal achteraan loopt. In deze 4 dagen gaan we vertragen. En stilstaan bij je drijfveer, je passie, je dromen en met welke kwaliteit je in het leven wilt staan.

Je krijgt de gelegenheid om terug te blikken en van daaruit een soort stappenplan voor jezelf te maken waar je tijd voor wilt vrijmaken. Bijvoorbeeld hoeveel momenten wil je nemen voor facebook, hoeveel tijd wil je kwijt zijn aan je telefoon. Wil je anders omgaan met ‘beschikbaar’ zijn. Wat ga je inplannen voor lichaamsbeweging, voor meditatie, of bezinningsmomenten. Welk familielid of vriend wil je meer aandacht geven etc. Wat is jouw unieke talent en gave. Wat is je droom voor je werk, relatie, gezondheid, en hoe ga je die verwezelijken? Maar vooral met welke kwaliteit wil je in het leven staan.

We gaan dmv Authentic Communication (afgeleide van Non Violent Communication) terug naar je kernwaardes in het leven en je waardes in relaties. Waar wil je voor gaan staan, wat heb je laten versloffen? Waar ga je nieuw leven in blazen? Re-focus on what is important in your life. Wat vormt een uitdaging voor je, en hoe kun je daarin dicht bij jezelf blijven. Deze ontdekkingsreis gaan we niet alleen doen, maar met de groep. Voor support, aandacht en diepgang. Door middel van Authentic Communication gaan we terug naar je kernwaardes en terug naar Self Care. De verbinding met je ziel. We gaan praktische oefeningen doen en kijken naar welke werkelijke behoeftes zitten achter (zelf-)oordelen verscholen. Hoe kun je communiceren wat er ECHT speelt in je, in een groep, met je geliefde, met je ouders, met je vrienden, ZONDER dat het verwijdering creeert, maar juist meer verbinding. Doordat jij durft kwetsbaar en open te zijn, kiezen voor Self Care, hoeft niet te betekenen dat je iets weggeeft. Het werkt ontwapend en nodigt de ander ook uit tot authenticiteit. We gaan dit oefenen met elkaar.

We gaan dmv pittige en mindfull Yoga terugkomen in het lijf. Weer gaan voelen wat het lichaam aangeeft en wat het nodig heeft. Levensenergie opwekken en laten stromen door het lijf. Leren ontspannen in de inspanning. Leren loslaten en blijven ademen wanneer je in een (beknelde) situatie zit. Contact en kracht en flexibiliteit in lichaam en geest.

We gaan dmv de natuur om ons heen terugkomen in de stilte in ons zelf. We gaan vertragen. De stilte meditaties zullen extra verdieping geven aan je proces om weer even helemaal te re-setten.

Bijkomend: een beeldscherm-detox. Zonder dat je er erg in hebt zijn we bijna allemaal verslaafd aan beeldschermen en direct reageren op inkomende informatie. Lukt het jou om zonder telefoon/i-pad/computer/tv te zijn voor 4 dagen? En van daaruit zelf te gaan bepalen wanneer de momenten zijn wanneer je op een scherm gaat kijken?

Togetherness gaan we ervaren en tegelijkertijd jezelf niet verliezen in een groep. De groep is niet te groot- maximaal 12 deelnemers. We gaan afwisselen in het eten (in stilte) voorbereiden.

-elke ochtend pittige, dynamische yoga om het lijf wakker te schudden, levensenergie te laten stromen. niet bang zijn voor spierpijn 🙂
-middag meditaties in stilte, of buiten in de natuur, authentic communication, eten voorbereiden, schrijfoprachten designing your dreamlife in 2018,
-elke avond sauna en/of bubbelbad
-op elke kamer is apart sanitair (douche en wc), een kamer deel je met 1 persoon
-elke avond meditatieve zachte stretch yoga, yoga thai massage met elkaar, sharing meditaties
-een afscheidsritueel met vuur (wat je achter je wilt laten)
-verwelkomings ritueel (wat je gaat verwelkomen in 2018)
-geen alcohol, maaltijden zijn vegetarisch, soms met optie vlees of vis en dan alleen biologisch

Vanaf nu heb je een goed excuus om niet mee te doen aan het (familie-)kerst diner met overdadig veel eten, alcohol en blabla, want je gaat met kerst kiezen voor: authenticiteit, natuur, a masterplan for 2018, wellness, rust, jezelf & “me-time”! Kortom een retreat, reset en opladen.

2017 Zaterdag 23 december aankomst 15.00 uur, dinsdag 26 december vertrek 16.00 uur, de locatie is in de Achterhoek.
Prijs: €335,-

Inclusief
– 4 dagen en 3 overnachtingen in kamer met eigen sanitair
– bedlinnen en handdoekset
– volpension
– workshops/yoga/meditaties etc
– sauna, bubbelbad

Bij overmaking van het bedrag naar M Sanders NL46INGB 0751456446, is je deelname bevestigd. Wil je een factuur, dan graag vooraf melden. Bij betaling- is je plek gegarandeerd.

dit initiatief is van School of Shakti- de retraite is onder begeiding van Marcia samen met haar Geliefde: Martijn.