Couple support

Soms voel je de urgentie voor verandering in je relatie. Zeker als je al een tijd met elkaar samenwoont kan het zijn dat je ‘jezelf kwijtraakt’. Dat je merkt dat de polariteiten en dus de spanning afneemt in je relatie. Als je veel bezig bent met de harmonie te bewaren en je op elkaar af te stemmen kan het zijn dat je verzand raakt in alleen maar concessies en kun je niet meer in contact komen met je eigen behoeftes en de plek die je wilt innemen in de relatie als man of als vrouw.

Misschien wordt je ingehaald door oude trauma’s die zich uitwerken in je relatie maar eigenlijk niks met je partner te maken hebben. Maar de triggers zijn overweldigend.

Of misschien heb je net een nieuwe relatie en wil je de tijd nemen voor jullie intieme beleving. Misschien voel je al een lange tijd dat er veel kracht zit in seksuele energie en heb je al te lang op automatische piloot geleefd. Je voelt dat het tijd is voor een seksuele revolutie en met de sensitiviteit van je lichaam als uitgangspunt.

Misschien heb je net een kind gekregen en merk je dat je hormonaal niet meer dezelfde bent als voorheen. Ook je nieuwe taak als moeder kan zoveel aandacht vragen dat je relatie wat ondersneeuwt. Intimiteit kan ook lastig zijn na een bevalling omdat het een aanslag is op je lichaam en geest. Als je pech hebt gehad kan een bevalling ook traumatisch geweest zijn. Dat betekent dat er heel veel heling nodig is eerst voordat je weer kunt genieten van het liefdesspel.

Werken met polariteiten:
Wat ik doe in mijn sessies is eerst kijken waar je je mee identificeert: mannelijke energie of vrouwelijke energie. In de meeste gevallen verlangt de man om weer terug te komen in hun mannelijke energie van bijvoorbeeld sturing, daadkracht, beslissingen durven nemen, echt aanwezig te kunnen zijn en te vertrouwen op hun innerlijke mannelijke autoriteit. Meeste vrouwen waar ik tot nu toe mee heb gewerkt verlangen naar hun vrouwelijke essentie, bijvoorbeeld om die weer te mogen leven. Om weer te leren in overgave te kunnen zijn, wild en ongeremd te kunnen zijn, mooi te kunnen voelen, te kunnen genieten, spelen en creëren. Wanneer deze tegenpolen worden uitvergroot ontstaat ook weer de autonomie en authenticiteit. En ook de spanning en elektriciteit. Net als plus en min polen kunnen mannelijke en vrouwelijke polariteiten kunnen worden vergroot en zorgen voor meer aliveness, aantrekking en respect voor elkaars verschillen.

Het lichaam als leidraad:
Ik werk naar bewustwording toe en expansie van bewustzijn. Dus het zelf gaan aankijken van je patronen en gewoontes. Ik sta klaar met oefeningen om je lichaam en je energetisch lichaam ‘opnieuw te programmeren’. Op naar een vervuld, levendig en spetterend, authentiek, expressief en gevoelig seksleven. Door terugkeer van de spanning/polariteiten, romantiek vanuit het hart en echte verbinding die begint bij jezelf. De oefeningen komen uit Tantra, Wheel of Consent en Mindfullnes.

Communicatie als essentieel onderdeel:
Wat voel je en wat heb je nodig? Authentiek relateren om je eigen anker te hervinden. Behoeftes aan kunnen geven via NVC technieken (Non Violent Communication) en in je eigen kracht blijven staan in plaats van weggeven. Eerst met jezelf te verbinden. Self Connection als uitgangspunt om van daaruit te verbinden met de ander. Leren aangeven wat je behoeftes zijn, wat je fijn en lekker vindt, zijn vaak een uitdaging omdat we bang zijn de ander te ‘belasten’. Grenzen aangeven is de sleutel en ‘being real’ ipv communiceren in strategieën. Strategieën kunnen botsen maar behoeftes zorgen voor connectie en begrip. We werken met de Wheel of Consent om helderheid te krijgen in jullie dynamiek.
“The disease to please” zorgt voor veel ruis in de relatie en voor een ‘dodgy area’ waarin beide partijen geen duidelijkheid en grenzen ervaren en daardoor geen ontspanning en veiligheid.

Indicatie van timeframe:
-gesprekken gaan via Skype of live, dit duurt ongeveer 1 tot 2 uur
-om de week wordt er via Skype contact gehouden over de voortgang
–iedere nieuwe opdracht of ‘couple-practise’ neemt ongeveer 1 of 2 weken in beslag
-een traject beslaat meestal 3 tot 6 tot 12 maanden
-vooraf kun je een ‘Tantric Marriage’ met elkaar doen als ritueel van een nieuw begin en commitment

Met vrouwen werk ik voornamelijk aan bewustwording van hun seksuele beleving en ‘please gedrag’. Kan veelal voortkomen uit trauma. We gaan kijken naar de ‘overleving strategie’. Ook kun je als vrouw last hebben van het ‘mannelijk schild’ en niet meer tot je vrouwelijke essentie kunnen komen. Contact maken met je kwetsbaarheid is niet vanzelfsprekend. Er is angst voor afwijzing. Het is echter de sleutel tot self-healing. In kwetsbaarheid ligt vrouwelijke kracht opgeslagen. De verhardingen kunnen ook in het weefsel van de yoni komen. Een ‘pantser’ om de yoni te beschermen. Wat kan resulteren dat je uiteindelijk niks meer voelt in het hele bekken gebied. Vrouwen zijn vaak hard voor hun lichaam; ongesteld worden is een last, borsten moeten groter, buik moet kleiner etc. Dit zijn allemaal onbewuste berichten van je hoofd naar je lichaam die je lichaam en geest beschadigen en hard maken. Leren genieten via de zintuigen van het lichaam. Het verschil leren tussen vrouwelijke-en mannelijke seksuele beleving. De verschillende soorten orgasmes en het loslaten ervan.

Met mannen werk ik voornamelijk aan het terugkomen in de mannelijke kracht. Het zelf opnieuw uitvinden ervan. We gaan kijken naar het ‘vrouwelijk schild’ en please gedrag. Ben je Mr Nice-Guy geworden en ben je je stuurkracht kwijt? Angst voor afwijzing. Ook is er vaak de ‘issue’ to orgasm, or not to orgasm. Er is vaak sprake van verslaving als tijdens een vrijpartij klaargekomen moet worden. Hoe kun je deze verslaving omzetten in het beheersen van je eigen seksuele energie? Een vallei orgasme (voor mannen en vrouwen) kan vanuit een hele andere plek komen dan vanuit de genitaliën. Met Deze vorm van orgasme gaat de energie naar binnen. In Tantra word je geleerd om als man de kracht van orgastische energie te sturen. Zo krijgt de vrouw meer tijd om tot haar volledig seksueel potentieel te komen. Wat voor beiden bevredigend is.

Stadia van seksuele beleving:
Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor je seksualiteit; hoe ben je aanwezig? wanneer geef je jezelf weg? Je kunt van seks naar ‘love making’. Er zijn verschillende stadia van het bedrijven van seks. De eerste en meest primitieve vorm van seksualiteit is voortplanting, bezittingsdrang en het volgen van je (dierlijke) instincten. Tweede stadia is de verleiding en het spelen, het eindeloos kunnen genieten. Derde stadium is powerplay. Vierde is gerelateerd aan het hart. De liefde bedrijven vindt wanneer liefde in het spel komt kijken. Dan wordt lust getransformeerd naar een expansie van kwetsbaarheid, transparantie, delen, connectie en intense vreugde van het hart. Dit is steeds een unieke vorm tussen twee geliefden. Dan is er ook nog een dark-en light side aan iedere vorm en stadium. Het een is niet beter dan het andere en er is geen doel. Bewustwording is de sleutel.

Van seks naar verlichting We hebben misschien allemaal wel eens ervaren tijdens seks dat je een moment werd meegenomen naar een ‘tijdloze’ plek, dat je kon voelen dat je deel uit maakt van een ‘groter geheel’. Een trigger die ons meezuigt in het verlangen dat er ‘meer’ is, dat we meer willen ervaren. Wat is dat sluimerend potentieel wat in ons ligt te slapen? Seksualiteit en liefde blijft een mysterie zelf voor seksuologen, wetenschappers, neurologen. Waarom? Het is niet te analyseren; het mysterie seks en liefde wil ervaren worden. Een orgasme kan een deur zijn naar hogere staat van bewustzijn. Dat staat in de boeken van Tantra geschreven.

Disclaimer:
Beide partners kiezen voor begeleiding en zijn ervan op de hoogte dat tijdens deze begeleiding er weerstand om de hoek komt kijken. Dat de het ‘oude systeem’ niet uit de comfortzone wil. Er is een vertrouwen in Marcia en het systeem dat de begeleiding bijdraagt aan een optimaal functioneren van de relatie tussen jullie.

Investering:
Live sessies uur: €107,69
Online sessie uur (10% korting) : €96,92
Sessies zijn 1x per week of 1x per 2 weken. Een sessie bij jullie thuis duurt meestal 1,5 uur tot 2 uur. Ik reken extra tijd voor het reizen en geen kosten voor telefonisch en app contact. Mail naar marcia (*) school of shakti. org

“I am in love with life more than ever, in love with myself and the masculine. While I was afraid of men my whole life, I could allow myself to see them, to be nurtured by them, to see their pain, their strength, and recognise the divine in them. Oh, I am so in love with the masculine. And for my partner, I am in awe and in love with him more than ever. I could see his pain, his strength, I could finally disarm and let him be the anchor for me.
I am so grateful with his devotion to us, with his desire to grow, and his presence in my life. I also saw myself and the way I judge him (the masculine) and the distrust I used to have. But no more of that from now on.
 
I could finally understand what sexual healing can do. It is not only about having a better love life, but it is really about claiming life and serving love.
I am so grateful for all the lessons that I am learning and grateful for whatever brought me to your work. I have such deep gratitude, respect, love, humbleness, and inspiration for you and the way you fulfill your purpose in life. I have never felt someone with such pure intentions before, which allows me to trust 100%. Thank you, Marcia! Thank you for the magic you bring on this planet!
 
love,
Diana”