Authentic Communication, Crash Course

authentic commDO YOU WANT TO BE RIGHT? OR DO YOU WANT TO CONNECT?
Vind je het lastig om voor jezelf op te komen, of om te verwoorden wat je voelt in een situatie en wat je nodig hebt?
Loop je soms vast in je werk of relaties doordat je je niet goed kunt uiten? Hou je van harmonie en lever je daar teveel van jezelf voor in? Raak je uitgeput om maar steeds de harmonie te bewaren?

In deze Masterclass ga je leren hoe je transparant en authentiek kunt communiceren. Hoe kunt verbinden in communicatie en de lastigste gesprekken zo eerlijk mogelijk kunt voeren. Je waardes gaan hervinden en er voor gaan staan. We gaan oefenen ipv snel oplossingen te zoeken, eerst te luisteren en voelen en van daaruit gegrond en integer te kunnen reageren op situaties die uitdagend zijn.

Hoe kun je zonder maniertjes, zonder strategieën, helemaal jezelf uiten?
Hoe kun je alles bij jezelf houden en toch duidelijk maken hoe jij je voelt in een bepaalde situatie, fijn of niet fijn.
Hoe kun je communiceren met een groep, met je geliefde, met je ouders, met je vrienden, op een manier hoe je kunt verwoorden wat er ECHT in je speelt ZONDER dat het verwijdering creeert, maar juist meer verbinding. Doordat jij durft kwetsbaar en open te zijn, kiezen voor Self Care, hoeft niet te betekenen dat je iets weggeeft.

Deze dag gaat over: Standing for your Needs.
Op het niveau van ‘needs’ ontstaan geen conflicten, wel op het niveau van strategieën.
We gaan ontdekken en voelen wat nou echt belangrijk is voor jou; in je werk, in de liefde, in relaties, in je leven.

We gaan soms gemakkelijk in een please-rol, of in de dominantie-rol. En dan maar hopen dat de ander jou gaat begrijpen en empathie voor je voelt.. hmm niet dus.
Het is oefenen in kwetsbaarheid, ruimte geven en Taking the Power back! Er voor gaan staan- what you value the most in life.

Aan bod komt:quote
-breathing techniques, connecting with the belly
-discovering and giving space to your feelings and needs
-empathy in giving and receiving
-speaking from diffrent chacra’s
-oefeningen 2 aan 2 uitspreken van gevoelens/behoeftes
-how to keep Self Connection in challenging situations
-hoe om te gaan met ‘nee’
-hoe om te gaan met oordelen

Je kunt nog zoveel ambities en dromen hebben in dit leven, maar wanneer je je niet goed weet wat je voelt, wat belangrijk voor je is of je weet het niet uit te drukken (lees: je houding, verlangen, je doel en stem zijn niet congruent), dan wordt het moeilijk voor het universum om je te ondersteunen.

Pas toen ik zelf wist: wat ik nodig had in mijn leven om me te ondersteunen in mn authenticiteit.. pas toen, veranderde mijn leven. Authentic Communication is een afgeleide van NVC (Non Violent Communication) en heeft mijn leven persoonlijk veranderd. Het opent zoveel deuren naar transparantie en verbinding waarbij geen concessies nodig zijn.

Voorwerk:
1. schrijf op: in welke situaties (werk/prive) kom je in conflict met jezelf, omdat je niet kunt uiten wat er echt aan de hand is met je. Maak bulletpoints en schrijf helder en duidelijk de situatie op.

Deze Masterclass is voor mannen en vrouwen die (bv vanuit je professie) voor groepen staan, les geven, therapeutisch werk doen. Of als je merkt dat je vastloopt in communicatie. Ook als je wilt leren hoe je beter kunt overbrengen wat je werkelijk wil uitdragen.

Er is nu een vaste groep bezig met de cursus tm 7 maart. Je kunt je inschrijven voor de cursus van 28 maart tm 20 juni. Authentic Communication We komen elke dinsdag bij elkaar om deze technieken te oefenen en praktijk voorbeelden aan te dragen.

2017: zondag 29 januari: 11.00-17.00 uur. J.M. van der Meylaan, Zeeburg, Amsterdam (zondag gratis parkeren).
Deelname is €59,- euro incl. lunch, bij overmaking van dit bedrag naar M Sanders NL46INGB075 14 56 446 is je deelname bevestigd. Wil je een factuur, dan graag vooraf melden. Bij betaling- is je plek gegarandeerd.